عواقب مبارزه با حشراتی از قبیل سوسک با استفاده از سموم
علاوه بر به کارگیری موازین بهسازی، با استفاده از سموم حشرهکش نیز میتوان به مبارزه با سوسکها پرداخت که این روش با توجه به ایجاد آلودگی محیط زیست به عنوان آخرین روش برای مبارزه با سوسکها تلقی میگردد.
اگرچه وجود سوسکها در اماکن موجب بروز مخاطرات بهداشتی فراوان میگردد اما خطرات ناشی از استفاده از ترکیبات سمی برای از بین بردن آنها بخصوص در صورتی که با رعایت کامل جوانب احتیاط نباشد به مراتب بیشتر از وجود سوسکهاست.
نوع سم و نحوه سمپاشی باید توسط افراد ورزیده و متخصص این امر انتخاب گردد و سمپاشی باید توسط این افراد انجام شود. هنگام سمپاشی باید کلیه موازین احتیاطی رعایت گردد.
متاسفانه با استفاده بیش از پیش مواد شیمیایی و سموم برای دفع سوسک، پشه، موش، ساس، مورچه و... نژاد حشرات و حیوانات موذی نسل به نسل مقاوم تر نسبت به این سموم شده تا جایی که آنقدر سموم را قوی تر کرده اند که انسان هم باید تا 3 روز خانه سمپاشی شده خود را ترک کند. اما ذرات معلق سموم تا هفته ها در هوا موجود است و فرزندان ما آن را استنشاق می کنند . متاسفنه مشکلاتی نظیر مشکلات تنفسی, گوارشی,تولید مثل, عصبی و... پدید می آید.
لازم است قبل از سمپاشی محلهای مورد نظر تمیز و در صورت امکان شستشو گردند و مواد غذایی، ظروف غذاخوری، وسایل کودکان و وسایل خواب و پرندگان باید از محل خارج یا روی آنها کاملاً پوشانیده شود.
برای مبارزه با سوسکها، یک بار سمپاشی محلهایی که زود به زود شسته میشود و استفاده از سمومی که اثر ابقائی آنها کم است کافی نمیباشد و ممکن است کپسولهای تخم موجود در محل که پنهان میباشند به تدریج باز شوند، بنابراین لازم است سم بیش از 2-3 ماه روی سطوح باقی بماند و یا در صورت شستشوی محل، سمپاشی باید تکرار گردد.
بهتر است از روش های دور کردن حشرات استفاده نماییم که مشکلات و عوارض استفاده از سموم را برای دفع حشرات بهمراه ندارد.